diumenge, 5 de juliol de 2009

La casa del Tros de les Calcides.

Torre del Tros de les Calcides

Al litoral de Benissa, a la partida Fanadix, trobem l’anomenada Casa del Tros de les Calcides. Aquesta edificació compta amb un corral quadrat emplaçat en la vessant del terreny i una torre de tres altures. El corral i la torre son originàries de la segona meitat del s. XVI i foren bastides per tal d’aprofitar per al ramat els abundats erms del litoral i, alhora, previndre les constants incursions argelines de l’època. Posteriorment, amb la creixent rompuda dels terrenys del voltant per al cultiu, s’edificà sobre el corral la vivenda de dos altures.

Vista lateral de la casa i la torre.

La Casa del Tros de les Calcides tot i estar declarada com a BIC (bé d’interés cultural) presenta un penós estat d’abandonament i roïna. Recentment ha estat adquirida per l’Ajuntament de Benissa i es contempla la possibilitat de que siga la futura escola taller del poble.

Vista general de la casa, torre i corral.

3 comentaris:

garrotipadur ha dit...

hola álvaro! pensava que ja estaries de camí a frança!
com has quedat a les opos?

bonic aquest nou racó que ens poses i tindrem que fer excursionetes d'eixes a partir d'agost-setembre per a anar agafant fons per a la nova temporada on tornarem a la serrella i farem altres reptes nous.

Adéu

cpxondo ha dit...

A veure si es de veres i JB posa pasta per a que es puga conservar un bé cultural del nostre poble

marissa ha dit...

Si no hi ha res de nou, l'escola taller restaurara la casa del Tros de les Calcides, la data prevista d'inici será l'1 de desembre, tindra una duracio de dos anys i seran 35 joves els que treballaran alli. Les fotos xulisimes